ارسال شده توسط admin در 8 ژانویه, 2012 - 04:23
قائم مقام پزوهشگاه نیرو از تولید تجاری ۴۰ محصول استراتژیک در سطح صنعت برق خبر داد و گفت: هم اکنون محصولات صنایع آب و برق ایران به کشورهای آفریقای جنوبی، ارمنستان، عمان، نیجریه، سوریه و عراق صادر می شود.
به گزارش پایگاه ایران عمان به نقل از مهر، سید محسن مرجان مهر در مراسم رونمایی از ۶ کالای بومی سازی شده صنعت برق در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر در برخی از شرکت های تولید و توزیع برق و نیروگاه ها به دلیل کمبود برخی از قطعات و تجهیزات یک سری مشکلات فنی ایجاد می شود، گفت: پژوهشگاه نیرو راهکارهای جدید فنی و عملیاتی و ساخت تجهیزات بومی سازی شده صنعت برق را در دستور کار قرار داده است.
قائم مقام رئیس پژوهشگاه نیرو با اشاره به هدفگذاری برای تجاری سازی نتایج تحقیقات و تولید محصولات در صنعت آب و برق کشور از راه اندازی خطوط تولید صنعتی و انبوه برای ساخت داخل برخی از کالاهای پرمصرف صنعت برق خبر داد و افزود: در حال حاضر امکان تولید ۴۰ محصول تجاری در صنایع آب و برق با مشارکت سازندگان داخلی فراهم شده است.
این مقام مسئول در پاسخ به صادرات برخی از کالاها و تجهیزات صنعت آب و برق کشور به کشورهای عراق، ارمنستان، سوریه، عمان، نیجریه، آفریقای جنوبی و برخی از کشورهای همسایه خبر داد و یادآور شد: اخیرا نیز ۶ محصول استراتژیک صنعت برق با مشارکت سازندگان و بخش خصوصی بومی سازی شده است.
وی با اعلام اینکه هم اکنون ساخت کالای فلومتر نوری گاز طبیعی برای نخستین بار در سطح کشور بومی سازی شده است تاکید کرد: در شرایط فعلی ایران پس از ایالت متحده دومین کشور جهان بوده که امکان ساخت داخل این کالای برقی را فراهم کرده است.
مرجان مهر با یادآوری اینکه با ساخت این تجهیزات امکان اندازه گیری میزان دقیق گاز طبیعی در نیروگاه ها و صنایع و همچنین محاسبه راندمان نیروگاه ها فراهم می شود، بیان کرد: هم اکنون نمونه خارجی دستگاه فلومتر نوری گاز طبیعی حدود ۳۰ هزار دلار هزینه دارد که ساخت داخل آن ۴۰ درصد کمتر از واردات آن از خارج از کشور هزینه خواهد داشت.
این مقام مسئول همچنین با اشاره به بومی سازی ساخت تراشه حسگر، اظهار داشت: با دستیابی به این فناوری هایپک امکان اندازه گیری خلوص و دمای هیدروژن در نیروگاه های بزرگ کشور فراهم شده است.
قائم مقام پژوهشگاه نیرو با اعلام اینکه تنها ۵ تا ۶ کشور جهان همچون چین، روسیه، آمریکا و ژاپن به این فناوری دست یافته اند، تصریح کرد: در حال حاضر ایران جزء ۱۰ کشور دارنده تکنولوژی تراشه حسگر در صنایع نیروگاهی جهان است.
وی از صرفه جویی سالانه حدود ۳۰۰ هزار دلاری با ساخت این کالای پرکاربرد در صنعت برق خبر داد و یادآور شد: ساخت داخل این محصول ۷۰ درصد هزینه کمتری نسبت به واردات آن از خارج از کشور دارد.
وی همچنین با اشاره به ساخت داخل سیستم بازیابی گاز (SF۶) به منظور تصفیه و فیلتر سازی گاز طبیعی در تاسیسات صنعت برق قیمت خارجی این قطعه را حدود ۵۲ هزار یورو عنوان کرد و ادامه داد: با ساخت این کالا ۶۰ درصد در هزینه های واردات آن از خارج کشور صرفه جویی می شود.
مرجان مهر همچنین با اشاره به بومی سازی سیستم سکشنا لایزر الکترونیکی بیان کرد: با راه اندازی این سامانه امکان کنترل بار مشترکان به صورت هوشمند در سطح شبکه سراسری برق فراهم می شود ضمن آنکه در موارد پیچ مصرف میزان خاموشی های ناخواسته برق به حداقل می رسد.
این مقام مسئول همچنین با اعلام اینکه در حال حاضر ساخت شیرهای کنترلی فشار بالا در نیروگاه های برق کشور توسط سازندگان داخلی به طور کامل بومی سازی شده است، تاکید کرد: با استفاده از این تکنولوژی جدید و بومی امکان مدیریت بیشتر برای تولید برق در سطح نیروگاه ها فراهم می شود.
وی با اشاره به نصب و راه اندازی شیر کنترلی فشار بالا برای نخستین بار در نیروگاه برق منتظر قائم، خاطر نشان کرد: هزینه خرید خارجی این کالا حدود ۳۰ هزار دلار بوده که با ساخت داخل آن ۵۰ درصد در هزینه ها صرفه جویی می شود.
مرجان مهر در ادامه از بومی سازی سیستم کنترل گاز مشترکان در شبکه برق خبر داد و یادآور شد: با راه اندازی این سامانه مشترکان تجاری و صنعتی با مشارکت شرکت های توزیع برق می توانند مدیریت بهتری را به ویژه در مواقع پیچ بار مصرف برق فراهم کنند.
انتهای پیام