خوش سلیقگی تشریفات در استقبال از پادشاه عمان در تهران

عمان به مانند تعدادی از کشورهای پادشاهی، دارای دو پرچم رسمی و سلطنتی است. اگر شخص پادشاه در برنامه یا مراسمی حاضر باشد در این صورت از پرچم سلطنتی عمان استفاده خواهد شد.
 

 موضوع تشریفات دیپلماتیک و اقدامات و عملکردها در این حوزه در سال های اخیر ایران همیشه با حرف و حدیت هایی همراه بوده است اما مراسم استقبال رسمی روز یکشنبه از پادشاه عمان در تهران با اقدامی همراه شد که می توان آن را "خوش سلیقگی و نکته بینی" نامید.

تصاویر منتشر شده از محل استقبال رسمی حسن روحانی رئیس جمهور ایران از سطان قابوس پادشاه عمان در کاخ سعدآباد تهران از خوش سلیقگی و تیزبینی مسؤولان ایرانی در رعایت نکات ظریف و جزئی اما موثر و مهم در تشریفات دیپلماتیک حکایت دارد.

به گزارش عصر ایران در محل استقبال رئیس جمهور روحانی از سلطان قابوس، سان دیدن آنها از گارد تشریفات و حضور در تالار ملاقات، در کنار پرچم ایران، به جای پرچم رسمی عمان، پرچم "سلطنتی" عمان نصب شد و این موضوع نشان دهنده نکته بینی میزبان است؛ چرا که عمان به مانند تعدادی از کشورهای پادشاهی، دارای دو پرچم رسمی و سلطنتی است. در تمامی برنامه های رسمی بدون حضور پادشاه، از پرچم رسمی و معمولی این کشور استفاده می شود اما اگر شخص پادشاه در برنامه یا مراسمی حاضر باشد در این صورت از پرچم سلطنتی عمان استفاده خواهد شد.

حال در مراسم استقبال رسمی رئیس جمهور روحانی از سلطان قابوس در تهران بر خلاف گذشته از پرچم سلطنتی استفاده شد.

این در حالی است که در سفر قبلی سلطان قابوس به تهران در سال 1388، در کنار پرچم ایران از پرچم معمول و رسمی عمان استفاده شد و نه پرچم سلطنتی این کشور.



پرچم سلطنتی عمان

البته استفاده از پرچم رسمی و معمول کشور عمان در مراسم ها و نشست هایی با حضور سلطان عمان، اقدام نادرستی نیست و نمی توان به آن خرده گرفت ولی برافراشتن پرچم سلطنتی این کشور نشان دهنده احترام مضاعف و رعایت ریزه کاری های حوزه تشریفات است که قطعا در میزبانی های بعدی طرف عمانی انعکاس خواهد داشت.

پرچم سلطنتی عمان که با پرچم رسمی این کشور متفاوت است؛ تنها در کاخ سلطان قابوس و مراسم های خاص با حضور شخص پادشاه در داخل و خارج از عمان استفاده می شود.
این پرچم همچنین در سالن ها و تالارهای کاخ پادشاه عمان به هنگام جلسات و دیدارهای رسمی او نیز نصب می شود. 



پرچم رسمی عمان

البته این موضوع محدود به عمان نیست و برخی دیگر از کشورهای پادشاهی در جهان از جمله اردن و بریتانیا نیز از چنین شیوه هایی در استفاده از پرچم کشورشان، بهره می برند.

صحبت از نصب و استفاده از پرچم های ملی در ایران در چند سال اخیر با حاشیه هایی همراه بوده است. نصب معکوس پرچم جمهوری آذربایجان به هنگام استقبال از الهام علی اف رئیس جمهور این کشور در تهران، استفاده از پرچم ایران با تصاویر عجیب و غریب به هنگام استقبال از محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در ویتنام، استفاده چندباره از پرچم ایران با رنگی آبی به جای سبز و عدم نصب پرچم بزرگ ایران در ملاقات رئیس جمهور ایران با همتای تایلندی اش در کویت از جمله این حاشیه های چند سال اخیر بوده اند اما به نظر می رسد با تغییر دولت در تهران نه تنها شاهد رعایت موارد اولیه تشریفات هستیم بلکه به ظریف کاری ها هم توجه می شود.

استفاده از پرچم سلطنتی عمان در دفتر سلطان قابوس (پرچم سمت چپ)



استفاده از پرچم سلطنتی عمان در کنار پرچم کویت در ملاقات رسمی سران دو کشور



استفاده از پرچم رسمی عمان در سفر سلطان قابوس به تهران



استفاده از پرچم سلطنتی عمان